top of page
Writer's pictureInin Nini

Peža

IZAICINĀJUMS LATVIETIM

/

The ultimate maigums, atvērtība un ļaušanās.

Lauris, 30

Zieds, atveras, pilnīgs, maiga, bet tikai tad ja izvēlas tāda būt.

Dace, 32

Noslēpts – gan fiziski, gan tīšām – dziļš, tumšs, neredzams, mans, pieejams tikai īpašiem citiem.

Brigita, 55

Klēpis. Miklums. Sāļums. Saldkaisle.

Jānis, 39

SIltums, ekstāze, kaifs, tropi-subtropi, sākums, puķe, plaukst, dārgums/briljants, mājas, smarža, elegants dizains.

Mar, 33

Siltums, maigums, miklums, kaisle un atdzimšana.

Inese, 27

Kaut kas maigs, smuks, garšīgs un visādā ziņā kārdinošs.

Mārtiņš, 33

Dark side – tumšā puse, kas ietver bezgalīgas sāpēs un bezgalīgu baudu, milzīgas bailes un riebumu un neticamu jutību un tiešo vadu uz Kosmosu.

Linda, 36

Kaut kas garšīgs.

Zini, tie ziedi, kas izskatās kā vagīnas?

Un tad jau aiziet kā lavīna tās asociācijas un nevar apturēt.

Miķelis, 30

Nemitīgs process, nenormāli daudz sajūtu, kas uzrunā ļoti dzīvieciski. Asinis, sulas, smaržas, smakas, garšas, spalvas, orgasmi. Kad par to domāju, uzreiz jūtu, ka pieslēdzas ne tikai apziņa, bet arī melna bezapziņa.

Fiona, 45

Silts, maigs, dažreiz sarežģīts (viss process, lai tur nokļūtu, un emocijas, kas iesaistītas šajā procesā), galēja tuvība – fiziska, garīga, mentāla.

Metts, 30

Savienība. Mīlestība. Ūdens. Uguns. Dievišķais.

Herberts, 36

Tu.

Alekss, 44

Peža. Vagīna. Maksts. Kad cilvēkiem lūdz noraksturot sajūtas, domājot par “šo vietu”, ne tik daudz vārdiem, bet ideju. Un ir tas, kas uzbango, kad domājam tikai par pašiem apzīmējumu vārdiem – vibrāciju, ar kādu tiek mēģināta šī sajūta ienest pasaulē. Tur lielākoties iestājas pilnīgs trakums, riebums, distancēšanās.

Latviešu valodas etimoloģijas vārdnīcā šo vārdu nav vispār. Skaidrojošā vārdnīca un svešvārdu vārdnīca ir skopas, mētājot no viena vārda pie otra.

Latviešu tautasdziesmās vārds “peža” izskan vismaz trīs slāņos, par kuriem tikai retajam ir nojausma. Apdziedāšanas dziesmas, kur apzināti vagīna un penis vulgarizēti, lai būtu materiāls, ar kuru mazināt sociālo spriedzi – izsmejoties un pieņemamā formā vienam otru izsmejot. Ampelēšanās sajaukusies ar patiešām enerģijas pilniem spēka vārdiem un buramvārdiem, kuri biežāk paslēpušies aiz skaistiem simboliem – rasas, kumeliņiem, seģenēm, papardes ziediem. Pa vidu iespraukušās tās tautasdziesmas, kurās jau iebridušas baznīcas dogmas un spriedumi par sievietes un vīrieša lomām – svarīgumu un nicinājumu. Neizskaidroti un neizjusti, atrauti no dabas, rituāliem šie vārdi ieguvuši nicināmu, nejauku, prastu skanējumu.

Nākamais klāsts ir medicīnas termini, kas tūlītēji uzjundī sajūtu par aukstu, sāpīgu ginekoloģisko apskati. Vagīna, klitors, Kaut ko ievadīt, nogriezt, izkoriģēt – škiet sajūtu ziņā ir darīts viss, lai noņemtu šīs vietas nūminozo sajūtu.

Tad seko neveiklas spēles ar persikiem, kaķēniem un pežukiem, kas, iespējams, noder čubinoties un ucinoties, taču nekādi neizsaka to sajūtu bangu, kas uzjundī, domājot par vagīnu šī vārda spēka nozīmē.

Vēl ir iespēja iedzīvināt tantras jēdzienus, taču pagaidām tie ir un paliek tikai sveši vārdi pamatlietām, kurām katrai tautai vajadzētu būt saviem stipriem, nesalaužamiem, enerģiski spridzinošiem koda vārdiem.

Gandrīz ikviena pasaules valoda izsenis ar aizstājējvārdiem apzīmējusi to, no kā baidās. Vilks radies no vārda “vilkt” – segvārds tam, ko nedrīkst piesaukt. Senie ļaudis apzinājās, kāds spēks piemīt vārdam, ka ļauno (patiesībā jau vienkārši – lielo, dabīgo spēku) labāk lieki nepiesaukt. Tas pats ir arī ar “lāci” – lai “lācis” neierastos, ja pieminētu tā “īsto” vārdu – tas aizstāts ar kādu zvēru apzīmējošu īpašības vārdu – kā, piemēram, krievu valodā “medus ēdājs” – медведь.

Kāpēc mums nav īstā vārda? Bet ir visi šie ļurīgie segvārdi?

Vai mēs tik ļoti baidāmies no mikluma, maiguma, kaisles, spēka, zieda, siltuma, tumsas, dziļuma?

Vai ir kāds vārds, dziļi pirms “pežas”, kas bija un būs īstais, jo mēs kopā saņemsimies attaisīt ausis, atvērt mutes un to izrunāt un sadzirdēt?

Peža.

Latvietis grib zināt tavu īsto vārdu.

Gribi radīt jaunvārdu kopā ar BUD BLOOM BLOSSOM?

Raksti savu versiju inese@budbloomblossom.com

544 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page